השמנה

אוביסוגנים סביבתיים והשפעתם על הנטייה להשמנה

בסקירה זו דנו החוקרים בהסבר אפשרי לתופעת ההשמנה המתפשטת בעולם בעת האחרונה

21.04.2020, 10:40
השמנת יתר. 50% מהאנשים מדינות ה-OECD אינם צורכים מזון בריא ו-40% מנהלים אורח חיים יושבני. צילום אילוסטרציה

היארעות ההשמנה הגיעה לשיא של כל הזמנים. עלייה זו נצפתה ברחבי העולם. מתגבר הצורך להבין את הגורמים שתורמים להשמנה על מנת שניתן יהיה לטפל בה ביעילות ולמנוע אותה ואת התחלואה הנלווית לה.

על פי תאוריית האוביסוגנים, קיימים חומרים כימיים בסביבה שלנו אשר נקראים אוביסוגנים, היכולים להשפיע בצורה אינדיבידואלית על הנטייה להשמנה. תאורייה זאת עוזרת עוזרת להבין את העלייה הגדולה בהשמנה לאחרונה.

בסקירה זו נידונו ההתקדמויות הנוכחיות בהבנה שלנו כיצד אוביסוגנים משפיעים על הבריאות שלנו ועל הנטייה שלנו להשמין. החוקרים דנו באוביסוגנים שהתגלו לאחרונה ובאוביסוגנים פוטנציאלים, וכמו כן בכיווני מחקר עתידיים אשר עשויים לעזור בהפחתת ההשפעה של חומרים כימיים מזיקים אלה.

מקור: 

Molly B Moravek et. al (2020)  Endocrinology  https://doi.org/10.1210/endocr/bqaa024

נושאים קשורים:  השמנה,  אוביסוגנים,  כימיקלים הגורמים לפגיעה אנדוקרינית,  השפעה חוצת דורות,  אדיפוגנזה,  מחקרים
תגובות