קורונה בישראל

פרופ' רוני גמזו: "הציבור לא הפנים עדיין שמדובר באזעקת אמת"

פרויקטור הקורונה בראיון ל-ynet מתייחס לעלייה בתחלואה הקשה, מדבר על הצורך להפחית בפעילות אלקטיבית וקורא לציבור: "משוגעים, רדו מהגג, החולים הקשים גודשים את בתי החולים ויש מתים - לא רק מבוגרים"

פרופ' רוני גמזו. "הציבור מגיב טוב יותר במלחמות". צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, נשמע נרגש מאד הבוקר (ב') בראיון ל-ynet  שבו אמר: "חלק מהציבור לא הפנים עדיין כי זוהי אזעקת אמת עקב המצב הבריאותי בישראל בשל מגיפת הקורונה. הציבור רגיל למלחמות ולא למלחמה במגיפה. לפני מערכת הבריאות חודש מאתגר במיוחד עקב העלייה במספר החולים הקשים. יש כבר 600 מתים ומעלה בחודש הזה. תעשו את ההכפלות. לא נפחיד עם 10,000 מתים אבל יש מספרים שמדברים בעד עצמם".

עוד אמר פרופ' גמזו כי הוא נחוש בשלב זה לסיים את תפקידו ב-1 בנובמבר ולחזור לנהל את בית החולים איכילוב בתל אביב, אבל ייתכן שיחול אצלו שינוי בהתאם לנסיבות. בהתייחסו לעלייה בתחלואה הקשה אמר כי היא תגרור דחייה בפעילות השגרתית של בתי החולים, יהיה צורך להפחית בפעילות האלקטיבית, יעדן של מחלקות שונות ישתנה כדי לקלוט חולי קורונה וייפתחו עוד מחלקות בכל בתי החולים.

"כל מי שחי במדינה הזאת צריך לדעת: כרגע מערכת הבריאות האשפוזית וגם של קופות החולים, מתמודדת עם אתגר מאסיבי, מטורף, כדי לשמור על הבריאות של כולנו. במלחמות עם  טנקים, חזית, יורים, כיבושים, פצועים - הציבור מגיב יותר טוב. אבל האירוע הזה, המגיפה, איננו שונה. יש מתים - 25-20 בכל יום. חלק מהציבור עדיין אומר שזו מגיפת דמה. אבל זה לא! אני אומר: בואו, משוגעים, תרדו מהגג - זה אמיתי! יש פה חולים, חולים קשים, מאושפזים. הם גודשים את בתי החולים ויש מתים - לא רק מבוגרים".

עוד אמר גמזו: "אדם שמשתף בהתקהלות ולאחר מכן חולה ומתקרב לקרוב משפחתו, קשיש או לא, יש סיכוי גבוה שגם הוא יהיה חולה קשה. חמישית מהחולים הקשים מתים. לכן זו קריאת הזעקה שלי לאזרחים: אנחנו עכשיו  במצב שבו כולם צריכים לגלות אזרחות בריאה ואחראית".

מבחינת השיקול המקצועי, הוסיף, סגר מלא והדוק ישפר את נתוני התחלואה, "אבל אני אומר: המתווה שהלכנו עליו הוא מתווה של איזונים וצריך לתת הזדמנות אחרונה למתווה שעליו הוסכם. אם יראו שהמתווה לא מצליח היום ומחר - מבחינת האכיפה והפעלת המגזר הפרטי - אפשר ללכת למתכונת אחרת, אבל קודם כל יש לדבוק בקו שנקבע ובו מינימום של פגיעה בכלכלה. אני עדיין לא רואה שהקו הזה לא עובד".

נושאים קשורים:  פרופ' רוני גמזו,  קורונה,  סגר,  מחלקות קורונה,  בתי חולים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
21.09.2020, 16:34

גמזו נכשל בענק. היה צריך להתפטר לפני חדשיים כאשר לא בצעו את תכנית הרמזור, אך אדם עם רמת מוסר אפסית ונמוך- מצפונית כמוהו לא יעשה זאת, אך ימשיך להיות הפודל של הנוכל בבלפור

אנונימי/ת
21.09.2020, 17:14

מקווה שההכפשות העלובות שלך תמחקנה בדיוק כמו התגובה הקודמת שלך שנמחקה.

21.09.2020, 21:15

גמזו לקח על עצמו תפקיד סיזיפי. והוא ידע את זה מראש. אני מאוד מעריך את ההקרבה. זה היה ברור לכולם מראש.
כל אלה שמבקרים אותו, צריכים לשאול את עצמם, האם הם היו מצליחים יותר, והאם לדעתם מצב שבו אף אחד לא היה מתמנה - היה יותר טוב.

22.09.2020, 09:52

שלום
אני לא חושב שהציבור לא הבין .
הממשלה לא הבינה שחוקים יש לקיים -אין דוגמא אישית וגרוע מכך אין אכיפה של ההוראות שלה , ולכן יש ברדק מאורגן כדי שאפשר להשים אחרים .
יש נוהלים שהממשלה החליטה עליהם , נא לאכוף אותם.
יש לעדכן קנסות, לדוגמא חוות רונית קיבלה קנס של 5000 ש"ח. זו בדיחה גרוע
לא הממשלה צריכה לנהל את האירוע, מה מבין שר הבריאות הנכבד? התשובה אפס
מה מבין ראש הממשלה אפס!
יש פרויקטור ? מי שומע לו.?
כל ניהול האירוע הוא בדיחה גרועה.

אנונימי/ת
22.09.2020, 16:56

הבעיה לא רק בציבור, גם בממשלה
כשהרועץ הממשלתי אוסר על הממשלה להגביל הפגנות, וכשגנץ וניסנקורן שני מלקקי ישב* מגינים עליו בכל מחיר (אין להם ברירה יש להם קופת שרצים מאחורה)
מה הפלא שהכל הפך בדיחה?
חתונות, חנויות וכו שמים שלט הפגנה ומתקיימים כרגיל

אנונימי/ת
29.09.2020, 17:31

רוני גמזו לא אשם
אי אפשר לרתום את אמון הציבור למהלך משמעותי כאשר בבלפור מפגינים אלפי אנשים מידי יום ,גם אם יש לכך מטריה המשפטית
הזכות לחיים ולבריאות גוברת על הזכות להפגין
חדל פוליטקלי קורקט.