חדשות

גילוי בחקר סרטן שד: ביטוי HER2 עם סיכון גנומי גבוה וסיכויי החלמה

במחקר שנערך בהובלת מנהלת שירות השד ב"שערי צדק" נמצא כי ביטוי נמוך ל-HER2-low בסרטן השד קשור בסיכויי הישרדות גבוהים יותר בהשוואה לנשים ללא ביטוי כלל (HER2-0)

ד"ר הדר גולדוסר, מנהלת שירות השד ב"שערי צדק". "יש מקום לשימוש נרחב יותר של קרינה ל-IMN". צילום: דוברות בית החולים

"גידולי סרטן השד עם HER2-low מהווים יישות שונה בהשוואה לגידולים עם HER2-0, וזאת בניגוד לחלוקה אשר היתה קיימת עד היום, המתייחסת אליהם באופן זהה", אומרת ד"ר הדר גולדווסר, מנהלת שירות השד במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים. זאת, בעקבות ממצאי מחקר שהובילה בשיתוף עם ד"ר רז מוטעי מהמרכז הרפואי רבין. ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת The Breast.

סרטן שד מסוג HER2 - Human Epidermal Growth Factor Receptor 2 מהווה כ-20% ממקרי סרטן השד. לגידולים ללא ביטוי יתר ל-HER2, נכון להיום, למידת הביטוי של HER2 אין השפעה על ההחלטה הטיפולית בסרטן שד מוקדם.

במחקר בהובלת ד"ר גולדווסר נמצא שבנשים עם סרטן שד וסיכוי גנומי גבוה לחזרת מחלה, ביטוי נמוך ל-HER2י(HER2-low) קשור בסיכויי הישרדות גבוהים יותר בהשוואה לנשים עם סרטן ללא ביטוי כלל (HER2-0).

מדובר במחקר רטרוספטיבי שכלל מעל 600 מטופלות והתמקד בנשים שנותחו בשל סרטן שד מוקדם, חיובי להורמונים ושלילי ל-HER2. בעוד שלא היו הבדלים במאפיינים הפרוגנוסטיים בין נשים עם HER2-low ל-HER2-0, בקבוצת הנשים עם אונקוטייפ גבוה, הפרוגנוזה של נשים עם HER2-low היתה משמעותית טובה יותר עם סיכוי מופחת לחזרת מחלה ושיפור בהישרדות.

"התוצאות תומכות בכך שגידולים עם HER2-low מהווים entity שונה בהשוואה לגידולים עם HER2-0, וזאת בניגוד לחלוקה אשר קיימת כיום, המתייחסת אליהם באופן זהה. ייתכן שהפרוגנוזה הטובה יותר נובעת מכך שמחלתן רגישה יותר לטיפול כימי או שאולי מדובר בתת קבוצה של נשים בהן אין צורך בטיפול כימי למרות אונקוטייפ גבוה", מסבירה ד"ר גולדווסר.

"התוצאות האלו מרשימות דווקא בגלל שלא היה הבדל במאפיינים פרוגנוסטיים אחרים בין הקבוצות שנבדקו ומחזקות את הצורך בהמשך מחקר בנושא, לצורך התאמת טיפול מיטבי לנשים עם סרטן שד".

נושאים קשורים:  חדשות,  ד"ר הדר גולדווסר,  HER2,  סרטן שד
תגובות